KEnnis maken?

Leer vertrouwen op jouw eigen wijsheid 

Emotie coaching

Zit je niet lekker in vel, heb je veel last van darmklachten, hoofdpijn, zitten je spieren veel vast? Ga je eten wanneer je je niet goed voelt of verlies je jezelf in iets?

Leer luisteren naar de signalen van je lijf. Je lijf weet precies wat het nodig heeft

Wanneer je je emoties en gevoel geen aandacht geeft en ze altijd weg stopt ontwikkel je op den duur fysieke en mentale ongemakken. 

Leer luisteren naar het gefluister van je lichaam

Emotiecoaching

Hoe vaak hoor je wel niet dat blij zijn een positieve emotie is en bang, boos en bedroefd worden gezien als negatieve emoties terwijl deze emoties juist hele mooie helende eigenschappen hebben Wanneer je ruimte geeft aan alle emoties zul je innerlijke rust ervaren. Tijdens emotiecoaching ga ik niet in op het verhaal maar ga ik via de emotie die je voelt direct naar de wortel zodat de opgeslagen emotie ruimte krijgt die het verdiend en het je systeem kan verlaten. Opgeslagen emoties hebben een negatieve invloed op het systeem het maakt ons ziek.
Wist je dat een onverwerkte emotie zich opslaat in je lijf en zorgt voor lichamelijke klachten.

Je lichaam als kompas

Herken je dat je als klein kind vaak hebt gehoord dat je flink moet zijn als je was gevallen of pijn had? Of dat je door moest gaan terwijl je bang was? Dan kan het zijn dat je hierdoor hebt geleerd om niet naar je gevoel te luisteren maar deze te negeren en door te gaan. Het is dan niet gek dat je dit, nu op oudere leeftijd nog steeds doet. Wanneer je lijf een signaal geeft, bijvoorbeeld buikpijn door de spanning of nekklachten door te veel stress, heb je niet geleerd om dit te zien als een signaal maar heb je het wellicht gelabeld als iets dat bij jou hoort of je pakt uit automatisme een paracetamol. Hierdoor heb je misschien een negatieve overtuiging ontwikkeld over emoties en gevoelens. maar wist je dat achter elke emotie een belangrijke eigenschap zit? Door boosheid leer je je grenzen kennen. Bedroefdheid/verdriet leert je kwetsbaar op te stellen en verlies te verwerken. Angst leert je omgaan met gevaar. Blijheid helpt je om je te motiveren en doelen te halen. Wanneer je leert hoe het voelt als je boos, bang, bedroefd en blij bent krijgen deze emoties en gevoelens de aandacht die zij verdienen. Wanneer je leert om deze signalen als kompas te gebruiken kom je dichter bij jezelf en handel je meer vanuit je eigen wijsheid.

Wat mag je verwachten van mij

Tijdens de sessie werken we aan bewustwording en hoe je met deze bewustwording stappen kan zetten richting je doel. Want buiten de sessie vinden de grootste gedragsveranderingen plaats. Het is daarom fijn om praktische tools te hebben zodat je actief aan de slag kan met je verandering.

Praktische Tools

Alles is bespreekbaar, ik moedig je aan om open en eerlijk te zijn. Dit is nodig om tot de kern van het probleem te komen. Veiligheid is nodig om vrij te kunnen denken en echt te voelen wie je bent en wat jij belangrijk vindt en wat je nodig hebt.

Veiligheid

Je komt letterlijk in beweging doordat we gaan wandelen, boksen of een oefening gaan doen. Figuurlijk kom je in beweging doordat we gedachtes, overtuigingen en vastzittende emoties gaan aanpakken. Er ontstaat beweging in je gedachtegangen, ruimte in je lijf en zul je flexibeler worden in je denken. 

Beweging

Follow me

Wil je samen met mij aan de slag?

Ja, graag!