KEnnis maken?

Leer vertrouwen op jouw eigen wijsheid 

Bokscoaching

wil je graag binnen je eigen grenzen blijven?, kiezen voor jezelf?
meer tijd voor dingen hebben die jij belangrijk vindt?


...hoe dan?...

Door bokscoaching leer je te voelen door te ervaren zodat je in de praktijk beter kan handelen.

Bots op je bakkes

Bokscoaching

Lange tijd heb je dingen gedaan zonder er bij na te denken, Het is je normale gedrag geworden. Je plant je agenda overvol, houdt 100 ballen hoog en tijd voor jezelf is iets waar je alleen nog maar over kunt dromen en dan plots.... valt de spreekwoordelijke deksel op je neus.. een burn-out, je wordt ziek, al je energie is op, je voelt je depressief. 
Dan is het nu de tijd om het anders te gaan doen.
Bokscoaching is de manier om middels ervaringen te gaan leren luisteren naar je eigen lijf en signalen hiervan te herkennen en je leert ze in de praktijk toe te passen.

Uit je hoofd in je lijf voor meer veerkracht en weerbaarheid

Wanneer zet ik bokscoaching in:
- als emotie regulatie.
- gaan staan voor wie je bent ( ruimte innemen,
voor jezelf opkomen)
- zelfvertrouwen vergroten ( jezelf laten zien,
stevig in je schoenen staan)
- grenzen, ervaren, voelen en aangeven
( Bij jezelf en in contact met een ander)
- veerkracht en weerbaarheid vergroten


Out of the boks

Wanneer je heel gevoelig bent maar je hebt als klein kind niet geleerd om hier mee om te gaan kun je hier dagelijks de hinder van ondervinden. Het kost (vaak onbewust) heel veel energie om gevoelens en emoties te onderdrukken. Wellicht heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het komt dat het lijkt dat andere bulken van de energie en dat jij halverwege de dag al je energie al kwijt bent. Dit kan komen doordat je niet luistert naar de signalen van je lijf. Wanneer je namelijk over je grens gaat of veel stress ervaart geeft je lijf automatisch een signaal. Hier naar luisteren hebben we vaak geen tijd voor of hebben we een belemmerende overtuiging over bijvoorbeeld “niet zeuren, doorgaan!”. Dit is voor jou zo normaal geworden dat het voor jou als “normaal” is gaan voelen. Ik wil je uitdagen om uit je comfortzone te stappen, kom
“out of the boks!”
Niet luisteren naar je signalen van je lijf  resulteert in mogelijk frustratie of een futloos gevoel. Bokscoaching is voor mij DE manier om via ervaringsgericht leren thema’s aan te pakken, te voelen en te doorleven. In plaats van over het probleem en het gewenste gedrag praten gaan we het doen.
Neem nou bijvoorbeeld grenzen. Je hebt je voorgenomen om niet meer over je grens te gaan. Om dit te kunnen doen is het van essentieel belang dat je je eigen grenzen leert (her)kennen en leert luisteren naar je lijf. Je lijf heeft namelijk de antwoorden die je zoekt, niet je hoofd! Je hoofd is vooral bezig met het verleden en de toekomst, terwijl je lijf alleen maar signalen geeft waar je NU last van hebt. 
Tijdens de boks sessies ga je je fysieke grenzen leren voelen. Want hoe voelt een grens eigenlijk aan in je lijf? Voel je spanning in je spieren? Gaat je ademhaling omhoog? Krijg je last van je buik? Het zijn allemaal signalen van je lijf om je aan te geven dat je over je eigen grens gaat. Je lijf wil je helpen om trouw te blijven aan jezelf. Wat nou als je juist hebt geleerd om ze te negeren bijvoorbeeld omdat je conflict vermijdend bent? Misschien ben je gaan pleasen zodat mensen je aardig vonden. Allemaal hele logische gevolgen die als klein kind je eigen hebt gemaakt om te overleven, gezien te worden en je veilig te voelen alleen is dit gedrag vandaag de dag niet meer helpend en brengt het je alleen maar verder van je zelf af.
Tijdens het boksen ga je op een ervaringsgerichte manier voelen welke signalen je krijgt wanneer je tegen een grens aan loopt. Je leert de signalen herkennen en je leert om ander gedrag toe te passen zodat je in het dagelijks leven ook echt beter naar je eigen grenzen kan luisteren en leert dat je een keuze hebt om binnen of over je grens te gaan.

Praktische tools

Tijdens de sessie werken we aan bewustwording en hoe je met deze bewustwording stappen kan zetten richting je doel. Want buiten de sessie vinden de grootste gedragsveranderingen plaats. Het is daarom fijn om praktische tools te hebben zodat je actief aan de slag kan met je verandering.

Alles is bespreekbaar, ik moedig je aan om open en eerlijk te zijn. Dit is nodig om tot de kern van het probleem te komen. Veiligheid is nodig om vrij te kunnen denken en echt te voelen wie je bent en wat jij belangrijk vindt en wat je nodig hebt.

Veiligheid

Beweging

Je komt letterlijk in beweging doordat we gaan wandelen, boksen of een oefening gaan doen. Figuurlijk kom je in beweging doordat we gedachtes, overtuigingen en vastzittende emoties gaan aanpakken. Er ontstaat beweging in je gedachtegangen, ruimte in je lijf en zul je flexibeler worden in je denken. 

Wat mag je verwachten van mij

Follow me

Ja, graag!

Wil je samen met mij aan de slag