Hoe zou het zijn als je kinderen zien dat jij goed voor jezelf zorgt? Dat ze opgroeien met een moeder die niet alleen liefdevol voor hen is, maar ook laat zien hoe belangrijk het is om van jezelf te houden, je grenzen te voelen en in balans te leven. Je hoeft het niet perfect te doen. Jouw aanwezigheid en zelfliefde zijn al het mooiste voorbeeld.
Kinderen leren niet door woorden, maar door jouw voorbeeld.
Die rustige, liefdevolle moeder die je wilt zijn, begint bij jezelf. Wanneer jij echt in verbinding staat met wie je bent, voelen je kinderen dat en leren ze van jouw voorbeeld.
Veel moeders – misschien herken je dit zelf ook – worstelen met de gedachte niet goed genoeg te zijn, waardoor ze van zichzelf verwachten de perfecte moeder te zijn. Elke tegenslag voelt dan als persoonlijk falen, waardoor angst al snel de leiding neemt. Weet dat je hierin niet alleen staat; het is heel normaal om die druk te voelen en om te willen voldoen aan hoge verwachtingen. Maar angst houdt je klein en vast in oude patronen, terwijl je juist verlangt naar ontspanning en zelfvertrouwen als moeder.
Daartegenover staan liefde, zachtheid en compassie. Vanuit vertrouwen kun je ontdekken wie je echt bent en wat jíj nodig hebt om te groeien. Zo leer je stap voor stap om keuzes te maken die echt goed voelen, zonder dat angst of perfectionisme je blijven sturen.
Mijn werkwijze is ervaringsgericht. Bewustwording is belangrijk, maar echte verandering ontstaat door te doen, te oefenen, te experimenteren en zelfs fouten te maken. Met speelse, praktische tools leer je jouw eigen gedrag, overtuigingen en patronen kennen en je gedrag aan te pakken in het dagelijkse leven.
Alles wat je zoekt zit al in jou – het is een kwestie van leren luisteren naar jezelf en dit in de praktijk doen.
"Ik wilde heel graag bij mijn moeder aangegeven dat het niet goed met me ging, alleen weerhield het gevoel van "een ander niet tot last willen zijn" "de ander niet willen belasten" mij om dit te doen. Samen met Mirre hebben we ontdekt waar dit vandaan komt en ik voelde dat mijn overtuiging "Ik red me wel" ervoor zorgde dat ik ben gestopt om te delen. Terwijl mijn behoefte aan steun van andere zeer sterk aanwezig is. Doordat ik dit inzag voelde ik dat ik dit niet meer wilde. We hebben samen een stappenplan gemaakt hoe ik dit aan kon pakken. Het gesprek was mega spannend, maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. Ik ben mega trots dat ik dit heb gedaan." Inge
Je hebt al heel veel onderzoek gedaan naar je zelf, je weet waar je valkuilen liggen, je weet wat je graag anders wilt. In je hoofd weet je eigenlijk precies hoe het moet, hoe je het wilt, Alleen in de praktijk val je iedere keer weer in je oude patronen en stap je weer vol in je eigen valkuil.
Om gedragsverandering te integreren in je leven is er meer nodig dan de theorie begrijpen, het is tijd voor actie, oefenen, spelen, leren en vooral het doen.
Speciaal hiervoor heb ik een traject ontwikkeld waarbij we op een hele praktische manier gaan oefenen met het nieuwe gedrag zodat je de stap leert maken om dit gedrag ook in het dagelijkse leven toe te passen.
Doordat het een ervaringsgerichte manier is zul je merken dat het je gaat lukken om het gewenste gedrag ook echt in de meest uitdagende situaties toe te passen. Klaar om dwars door de overtuigingen heen te gaan en helemaal jezelf te zijn? De magie bevindt zich outside the box dus, dus stop met bedenken en kom in actie.
Wanneer je vastloopt in een patroon of in een overtuiging is dit wat je nodig hebt. Tijdens de sessie brengen wij het gedrag in kaart en gaan we oefenen met nieuw gedrag. Tijdens de sessie wordt onbewust gedrag bewust gemaakt. Zodat je je eigen patroon leert herkennen. Deze herkenning draagt bij aan verandering in het dagelijkse leven.
Vechten, vluchten, bevriezen of aanpassen. Het zijn allemaal overlevingsmechanisme die automatisch worden geactiveerd op moment dat we stress, spanning of onveiligheid voelen. Dit kan omdat een oud trauma getriggerd wordt bijv. omdat je je niet gezien of gehoord hebt gevoel als kind. Of omdat er geen ruimte was voor je gevoeligheid en je vooral sterk moest zijn. Grote kans dat je je nu kunt herkennen als een pleaser (aanpasser). Op die momenten zit je in de overlevingsmodus en is je zenuwstelsel over actief. Een te lang overlast zenuwstelsel zorgt voor een overvol hoofd, gevoel dat je altijd AAN staat en overweldigd worden door emoties.
Om beter hiermee om te gaan is het belangrijk dat je je bewust word van je eigen automatische overlevingsmechanisme en leert hoe je jezelf weer ontspannen, rustig en een veilig gevoel kan geven.
Tijdens de training "Je bent zoals je bokst" krijg je inzicht in je eigen gedrag, leer je je eigen overlevingsmechanisme kennen en krijg je praktische tools om dit in het dagelijkse leven te integreren.
Momenteel zit deze training vol vanaf 2025 komen er weer nieuwe data aan. Wil graag mee doen, schrijf je dan hier in op de wachtlijst